26.02.2009

Garnfarging for første gang


Nå har jeg prøvd å farge garn for første gang! Jeg har kjøpt garn fra HK Spindles & Fiber og har brukt drinkmix-fargene KoolAid. Føste bunt med garn farget jeg i en blåfarge og lime, og er faktisk ganske fornøyd. Men ser at jeg kunne brukt i hvert fall 3 pakker KoolAid på hver farge.. tror jeg i alle fall. Synes fargene (særlig den blå) ble litt for lite kraftig.
Neste bunt prøvde jeg å farge kirsebærrød (cherry) og sitrongul, men var borti rødfargen med hendene mine og deretter borti den gule. Så den gule ble noe orange og litt rosa enkelte steder, men pytt, pytt, det er jo første gangen jeg holder på med dette:-) Blir i alle fall spennende å strikke med dette garnet - håper det ikke blir altfor grelt å se på...
Hvis noen erfarne fargere er innom og kikker, vær så snill å legg igjen kommentar på hvordan jeg kan få kraftigere farger!!!

14 kommentarer:

Heidi Kim sa...

Hei.

Flotte farger du har fått til.

For å få sterkere farger, må du kanskje ha litt større utvalg av koolaid for å blande deg frem. Men, en kan også teste med hvit tørkepapir hvordan farger blir, før en begynner å farge garn.
Det var ikke noe beskrivelse med om hvordan du farget selve garnet, men om du håndmaler blir fargene som oftest litt sterkere.

Lykke til.

PS! De hespene jeg har farget i det siste er med Ashford.

Anita K sa...

Hei, synes du fikk fine farger, men hva vet vel jeg, har aldri farget noe som helst :) Blir spennende å se hva du skal lage av garnet. ha en fin dag

sol sa...

Tøft å gi seg i kast med nye ting, der skulle jeg nok vært litt flinkere. Lykke til med fargingen videre!

strikkeogtove sa...

Synes du er tøff som tør prøve deg på farging. Jeg syntes du fikk flotte farger,lyse fine vårfarger. Skal følge med på hva du strikker av dette garnet. Ha en flott dag!

Tovepia sa...

Har ingen erfaring på området, men ser jo at dette så kjempefint ut. Jeg likte blåfargen din, synes det er flott med litt sterke farger! Du er tøff som prøver deg på dette også;) Ha en topp torsdag og klem fra meg!

Heidi Kim sa...

Hei.

Glemte å legge med en link til en artikel som en vennine av meg har skrevet. http://knitty.com/ISSUEwinter07/FEATfoodcolordye.html

;o)

Strikkelines sa...

heeeeeiiiiiaaaaaaaaaaaaa...hørt du at æ ropa på dæ?
Du må skjønn, at du må pekk i mæ når du styrma med sånne herre teng....vil gjærne prøve.....klem fra nord....ps..vil du ha litt sny?

mono sa...

Så morsomt, da! Spennende!! =)

Gleder meg til å se hva du lager med selvfarget garn! =)

Brit sa...

Så flott Bitt@mi!! Jeg har ingen erfaring på område, men har veldig lyst til å prøve selv!! Du fristet meg:)

Marit sa...

Så gøy det så ut! Spreke farger, blir nok noe fint av det også. Du er ivrig til å strikke.

Elin Osa Søreng sa...

Dette er nok noe jeg aldri kommer til å prøve meg på, sjøl om det sikkert er morsomt- og resultatet syns jeg var upåklagelig! Det som er å beklage er heller tålmodigheta mi... Sukk. Vel utført garnfarging, gleder meg til å se ferdige produkter!!!

Tino sa...

Så stilig!
Gøy å strikke av egenfarget garn!
Ønsker deg en fin helg :0)

dorthe sa...

For neon fantastiske farger. Kunne tenke meg å prøve å farge garn, men ikke hatt sjansen.. jeg synes iallfall du har vært heldig:)

Magaki sa...

Jeg synes at det er fine farger :)
Å farge garn er gøy :)