23.04.2009

Garn, bunad, Gamlebyen og award!


Jeg har kjøpt litt garn på nettet, og fikk dette i posten forleden:-) De to hespene til venstre er sokkegarn, blandet av halvparten ull og halvparten bambus. Kjennes mykt og deilig ut, og så gjenstår det bare å se om det duger til sokker.
Garnet til høyre er også sokkegarn, 75 % superwash ull og 25 % nylon. Jeg har imidlertid tenkt å strikke en kjole av dette til lillesnuppa. Kjøpte 500 gram av dette, og alt kan jo ikke bli sokker her i verden:-) Det har lange fargeskift, så jeg tror det egner seg.

Min datter på 14 skal konfirmeres den 10. mai. Bunaden er framme nå, og skal tilpasses hennes størrelse. Jeg kjøpte den brukt, og den var noen cm for vid i midjen, samt noen cm for lang. Har ei kjempeflink venninne på besøk for tiden, hun er flybåren hit for å ordne denne:-)

Men vi kan jo ikke bare sitte inne med bunad og strikking i finværet. I går var vi på sightseeing i Gamlebyen, en flott bydel i Fredrikstad. Her vandret vi rundt i butikkene, kafeer og også i Glasshytta. Der var glassblåsere i sving og bildet til venstre viser en del av kolleksjonen en kunne få kjøpt. Flotte farger, ikke sant?


Jeg har fått to awarder de siste dagene, eller det er den samme, men fra to forskjellige bloggere. Det er Pinnepenn og Jorunn som har gitt med denne utmerkelsen - tusen takk til dere!
Teksten som følger denne awarden er:
Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET-nærhet i rom, tid og forhold. Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte, og formålet er å finne og være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelsene er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig og gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere, som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.
Jeg synes det er vanskelig å gi denne videre til bestemte personer. Det er så mange flotte, koselige blogger rundt omkring. Og mange av disse er jeg fast innom.
Derfor ønsker jeg at dere som kikker innom tar denne med - og teksten også. Og sender den videre til de som dere mener fortjener den.

14 kommentarer:

Trulte sa...

Gratulerer med award. Og så fin bunadsbroderiet var....Må også fortelle at jeg HAR strikket pool nisse....ligger i Mugshots som aller første innlegg i den bloggen. Ligger også i "Grynt fra Gyngestolen".

MayM sa...

Nydelig bunadsbroderi. Det må være gøy å få den ferdig til konfirmasjonene. Flott garn også du har kjøpt

Tino sa...

Gratulerer med award. Nydelig bunad,håper du legger ut bilde av hele etterhvert.
Det er kjempekoselig i gamlebyen, og ekstra fint nå med det været vi har.
Ha en fin dag videre :)

Frk. Chilli sa...

Er det rett og slett Nordlandsbundad? :-) Deilig garn du har fått i posten, fine farger det blir i tunikaen:-)

Elins Strikkeri sa...

Grattis med adward, her var mykje fint garn og bunadsbroderiet ser kjempefint ut. er spent på å få sjå bunaden:)

Anita K sa...

Ok, kanskje jeg skjønner dette når jeg ser bunaden, men ææææærlig talt BodøGlimt???? :)
Ha en suuuper dag

LivM sa...

Spennende garn du har fått i. Ja Gamlebyen er riktig koselig, det er mulig vi tar en tur dit på søndag. Flott bunad og lykke til med konfirmasjonen.

Elin sa...

Kjempefint garn og nordlandsbunaden er nå bare den vakreste da! Sønnen min skal også konfirmeres snart, men her blir det nok dress.
Gratulerer med award:-)

dorthe sa...

ÅH så mange fine bilder og garnet er jo nydelig:) Bunadsbroderiet er kjempe fint:)

Jorunn's hobby sa...

Kjempefint bunadsbroderi!
Fint garn du har kjøpt også.

Strikkelines sa...

gratulerer.....garn igjen? ..hihi...garnoman liksom jeg.....du, æ ha ikke krølla garnet..det bærre bei sånn......ha vært på kurs i går, å ska idag også....får ikke hold mæ oppdatert på bloggan dåkkers.....kommer sterkere tilbake

lise sa...

Herlig garn! Og så heldig du er som har fått tak i en flott bunad brukt!

Velkommen til Uformelt, nå skal det bli enkelt å følge deg videre!

Greta sa...

Hei.
Ser eg har vore vekke ei stund. eller ikkje hatt tilgang til nettet. Mye fint garn da. da. Skjønner det var mykje arbeid å rydde opp i det, men så gøyt arbeid da. Som du skjønner kommenterer eg fleire innlegg på ein gong.
Det sjalet likte eg. Må inn på Felisi å sjekk opp den oppskrifta der.
Nydelige sokker.
Litt seitsing må til når ein har besøk, det hadde vi og når Toril var her. Sjølv om plassen ikkje er så stor.
Kjem til fredrikstad innen 2 år også, da kan du vise meg byen, sant?
Stilig bunad. Kjekt å ha nokon som kan fikse på den. Bunader er og blir stilige plagg. angrer litt på at eg gav vekk min.
Tror nok det vert ein fin kjole av det sokkegarnet. Eg strikker på stor genser av sokkegarn. Det blir stilig mønster uten at ein treng å streve med det. Artig å sjå korleis det vert.
Ha ei fantastisk uke du flinke og kreative jente

Linda sa...

Hvor skal man begynne liksom....

GOD BEDRING!!! og gratulerer med award.. imponert over at du klarer vere effektiv i liggende stilling jeg da..

og det sokkegarnet du har shoppet, det var LEKKERT!!hvor finner man det?;)