06.04.2009

Wollmeise er ankommet + barnekjole


Jeg har hørt så mye om garnet Wollmeise, et tysk håndfarget garn. Inne på Hobbyboden diskuteres dette garnet mye, og mange er helt ville etter dette. Det er vanskelig å få tak i - damen som står bak legger bare ut nye partier iblant, og mange står i kø for det.
For ca 3 uker siden var jeg innom nettsiden etter tips fra Hobbybodendamer, og fikk tilfeldigvis bestilt 2 hesper av det. Fargen heter Zenzi, og går i brun/beige/natur/sort. Kvaliteten heter Twin, og er 80 % Merino superwash ull, og 20 % PA (vet ikke helt hva det står for, men gjetter på polyamid). Må innrømme at jeg aldri har kjent mykere ullgarn, og nå blir jeg litt i tvil om hva jeg vil bruke dette til. Det kjennes mykt nok ut til å bruke det til en topp for å ha rett på kroppen, men hadde egentlig tenkt å strikke "pen-sokker" av det. Dette må jeg nok tenke på ei stund, samt scanne Ravelry for mulige oppskrifter med Wollmeise.
Hvis noen av dere som kikker innom har noen gode tips, så blir jeg mer enn glad for det:-)

Som kjent er Den store Poengjakten over, og jeg kan fortelle at Østfold ble nr 4 av 7 regionlag. Altså ikke helt på topp, men heller ikke helt på bunnen:-) Jeg er uansett fornøyd, det var en morsom konkurranse, men nå er jeg glad den er over. Ble litt tom etterpå, og fant fram denne barnekjolen som jeg faktisk startet før konkurransen. Denne skal lillesnuppa min få, og jeg håper den blir ferdig i påsken. Hun gleder seg i alle fall til den. Mønster er fra et Sandnes-hefte jeg kjøpte på Husfliden. Denne strikkes i Lerke, og er blanding av ull og bomull. Kjennes mykt og fint ut, og den blir nok ikke å klø.
Må også nevne at inne på Østfoldgruppen på Hobbyboden har vi startet vår egen UFO/garnlagertråd, og der skal vi være flinke å gjøre ferdig UFO'er, samt å bruke garn fra lageret vårt.
Og så vil jeg ønske alle lesere en riktig god påske - enten du strikker eller nyter solen eller faktisk ingen/begge av delene!

9 kommentarer:

Trulte sa...

Jeg har også hørt mye om det garnet, og en gang i tiden vil jeg nok prøve det. Fargenyansene på garnet er helt nydelig ut fra bildene jeg har sett av ferdige produkter.

Strikkelines sa...

endelig e du ferdig....bi jo svett på dine vegne...men 4 plass e ikke dårlig?.....kjolen bi nok fin....æ sett å syr sammen lappan...mangla 7 te å lag et lite som dekke mine ben...trur ikke æ orka å lag flere...ska se når æ ha sydd, om æ får energi....sola skinn å æ må på jobb....tytje ta...:) hei og hå

hisae sa...

Må nok prøve dette garnet, hører så mye flott om dette garnet. Heldige lillesnuppa di, denne kjolen var i et nydelig mønster

Strikkelines sa...

hihi...bi no ikkje solbrent min venn...der du sett med oppbretta arma.....ha det nu vør nåkka tak i dæ, ha du tatt med dæ ei synål og pella dæ te mæ, så æ kunn bi ferdig....med teppe....ha nettopp laga innlegg på det....klem...feskekakan du...ska ha te middag i morra....med gulrotsuing og mandelpotet....iiiaaah

Magaki sa...

Du verden, for en produksjon :)

Ha en riktig fin påske!

LivM sa...

Du kan glede deg til garnet for det er fint å strikke av. Flott kjole du lager. Ønsker deg en riktig god påske!

Tino sa...

Spennende med det garnet, kanskje jeg får prøve også.
Kjolen ser kjempeflott ut.
Ønsker deg og dine en God Påske!

Tovepia sa...

Har aldri hørt om det garnet, her lærer man stadig noe nytt. Men det så direkte nydelig ut. Kjolen blir lekker! Ha en god, stille uke. Her regner det ille:(

Linda sa...

Åh wollemise da du, det har vi høyrt mykje om ja, men det har ikkje flytta inn i hus her.. endå;)