08.10.2009

Nordlandsvær og feilslåtte sokker?

Ja, vi er i Bodø for tiden, landet her på tirsdag. Allerede da jeg kom ut fra flyplassterminalen kjente jeg at det var mer vinter i lufta her enn hjemme.
Klager ikke på det, det er friskt og kjent for meg å lukte nordlandsluft - det lukter noe eget her oppe i nord:-)
Ingrid var ganske lei av å reise da vi landet her, men som unger flest har hun en velsignet evne til å slappe av, og ta ting som de kommer. Hun finner alltid en plass å slå seg ned, eller å leke.
I går reiste Vigleik (broren min) og jeg hjem til mamma. På dette bildet sees øya der hun bor, og havstykket vi måtte over for å komme dit. Selv er jeg født og oppvokst der, og har også bodd størstdelen av mitt voksne liv der.
Oppholdet varte ikke så lenge der, i natt ble mamma dårligere igjen, og hun måtte atter inn på sykehus.
Så i dag var det bare å komme seg over fjorden igjen, og kjøre tilbake til Bodø.

Veien fra Meløy til Bodø går gjennom varierende natur, og i dag var det i aller høyeste grad også varierende vær... Det skiftet mellom sol, regn og hagl.
Vi hadde akkurat startet turen da det begynte å hagle, og dette mens sola faktisk skinte... Fasinerende, og veldig nordlandsk:-)
Gjennom de høyere partiene langs veien var det hvitt både på og langs veien.
Broren min hadde skiftet til helårsdekk, og bilen satt godt på veien.
Noe av det aller mest fasinerende her nord er fjellene. Nå er vel ikke akkurat disse toppene en god representant for hvordan fjellene ser ut her, det finnes villere og mer forblåste topper enn disse. Men kjent og kjært for meg å kjøre langs kystriksveien igjen, det er faktisk et par år siden sist jeg kjørte her...
Vel tilbake i Bodø hadde vi lunsj med Siri. Sist jeg var i Bodø lovet jeg henne å lære henne å strikke hæler, og jeg har sendt henne en oppskrift på dette for ei stund siden...
Eh... men... enten er jeg en veldig dårlig lærer, eller så er Siri en elendig elev..
For se her....
Joda, hun har strikket leggen, begynte med 3 rette og 1 vrang (ser det ut som..hehe), men like før hælen hadde hun på en måte klart å strikke 3 vrange og 1 rett... hihi:-)
Jeg tror hun har vridd hele strikketøyet på ett punkt... :-)
Siri, du er kjempemorsom!
Vi lo godt samme i dag da vi studerte denne, men jeg må faktisk innrømme at denne blir faktisk litt spesiell:-)
Selve hælkappen har hun strikket halve rett, og halve vrang.... Eh...vet ikke helt hva hun har tenkt her - men jeg må nå virkelig lese det jeg har skrevet ned til henne igjen...
Er det jeg som har blingset helt når jeg skrev oppskrift til henne...
Hvordan det enn har gått for seg til nå - her er hun i alle fall i full gang med å felle for hælen:-)
Og gjett om hun var stolt da hun var ferdig med det?
Jeg viste henne også hvordan hun skulle plukke opp masker langs hælen, og hvordan hun skulle felle igjen...
Nå er Siri reist til Træna, men kommer igjen i morgen.
Da er jeg spent på hvordan det har gått videre....

14 kommentarer:

Elin sa...

He, he... det er ikke alltid like lett å lese seg til å lære noe nytt:-) Flotte bilder du har tatt. Naturen er er utrolig flott og kystriksveien anbefales for alle som ikke har kjørt den. Saltfjellet kan ikke sammenlignes.....Håper det går bedre med moren din og at dere får slappe av og kose dere sammen:-)

Anonym sa...

Hei.Virkelig nydelige bilder og ei nydelig datter.Trist att mammaen din er blitt dårligere igjen.Får håpe att hun kommer seg igjen...Tenker på dere..Det er ikke rart att hun Siri strever med hæl for det er jo ikke det enkleste og mange forskjellige måter å gjøre det på...Men hun får det sikkert til med en så flink lære mester som deg...Kos deg vider i Bodø Har ikke vært lenger nord enn Namsos Håper det blir en gang..Klem fra Bodil

kaspara sa...

hahaaa, ka du mein?!? Sokken bei spesiell den!!no har e strekka myyye mens e reis, og den bi bare finere og finere!;)hohoo, det e stor forskjell på foten,og leggen for å si det sånn. Takk for støtten over her, det jaggukje lett,men ska da vel bi kjerringemne av meg og:p skakje stå på dæ at e PRØVA hvertfall;)

Tovepia sa...

Skjønner du har en tur med opp-og nedturer i alle forstand. Håper det går bedre med din mor.
Skal noen lære bort sokkestrikking, så må du være den rette!
Hun får nok "teket" på det etterhvert;)
Ha en godt opphold videre og klem fra meg;)

Steinkjerringa sa...

Flott innlegg og nydelige bilder. Ja, det er hustrig om dagen her i nord. Trist å lese at din mor ikke er frisk. Håper dere får fine dager sammen likevel. Du har en ivrig elev, ser jeg. Hun får det nok til!

Elins Strikkeri sa...

Her var det mange fine bilder fra det høye nord!! Håper det går bedre med mammaen din! Det vert nok litt spesielle sokker men det gjer no ingenting, og alt må jo lærast: Ha ei fin helg:))

Maibritt sa...

Hei på deg, så fine naturbilder da, rart å se at det er vinter.
Må le litt av de sokkene jeg også, de blir i hvertfall orginale, spørs om neste sokk blir lik den første da, hvis du ikke har skrevet denne originale oppskriften.

Ha det fortsatt fint i Nord. Klemz

Wenche/chawo sa...

Kjempefine bilder.Og sokken var artig.Det er noe jeg selv kunne gjort,jeg som bare har strikket et par sokker i hele mitt liv.

Rigmor sa...

Å, endelig noen naturbilder fra nord,ja jeg serat det er mer vinterlig der oppe nå. Synd at mora din ble dårligere igjen, ikke så greit å bo langt unna da.Kos deg så godt du kan. Snakkes, Klem :)

LivM sa...

Flotte naturbilder du har tatt, men snøen savner jeg ikke! Håper det går bra med moren din, det var jo godt at du var der da. Lykke til!

Tino sa...

Så flotte bilder, det er virkelig storslått natur der oppe.
Håper det går bedre med moren din, og at dere får kost dere litt sammen.

Sikker på at venninen din får dreisen på sokkestriking snart ;)
Ha en fin helg, klem :)

Elin Osa Søreng sa...

Så flotte bilder du deler med oss!!!! Likte spesielt godt haglvær i solskinn ;o)
Ikke bare, bare å lære seg å strikke sokker da. Det var et herlig bilde da hun sitter og studerer verket sitt- med en litt bekymra mine, hehe. Går sikkert bra til slutt, ja.
Riktig god helg oppe i nord, klem fra Elin

Pinnepenn sa...

Så flotte bilder. :)

Tanja sa...

Så flotte bilder og nydelig natur! Jeg har aldri vært i nord-Norge, så moro å se bilder. Håper det går bedre med mamma'n din.
Ble kjempenysgjerrig jeg, da du skreiv du holdt på med ei jakke. Gleder meg til å se bilder etterhvert:) Nå driver jeg med lace-delen på ullmusen min, håper å få sjalet ferdig i helga. Ja da, jeg fikk med meg Wollmeise-oppdateringa.. Skulle egentlig ikke ha noe i går, men ble 5 hesper. 2 Gazpacho, 1 Red Hot Chili, 1 Vergissmeinnicht (eller noe sånt...) og 1 Granatapfel. Dreiv å innstallerte sånn "Check 4 changes" som du lærte meg, akkurat da oppdateringa startet, så fikk ikke med meg de første 5 minuttene. Helt utrolig at det ble igjen noe til meg..
Ønsker deg ei fin helg:)