16.11.2009

Litt nytt og travle tider

Se her hva jeg fikk i posten!
Jeg etterlyste hvor en kunne kjøpte sokkeblokkere inne på Hobbyboden, og fikk mange svar på dette.
Etterhvert kom det et innlegg fra Synnøve - og der sto det at det var sokkeblokkere på tur til meg i posten. Gjett om jeg så ut som et spørsmålstegn? Spurte og grov, men fikk ikke flere hint. På lørdag kom det pakke fra snille, geniale Synnøve - og i den var det to par sokkeblokkere og maler til enda mange flere. Ja, faktisk så mange som jeg bare orker å lage.
Hun har brukt sitteunderlag-materiale (vet ikke hva det heter), og tegnet av malene - og vips, så har en billige sokkeblokkere!
Så genialt!
Tusen takk, Synnøve!
Og her har jeg tredd en sokk på den ene blokkeren, og se så mye finere den blir å vise fram!

Og hvis du ikke vet hvem Synnøve er, så anbefaler jeg et besøk hos henne:-)
På den rosa fronten har det blitt en Akaya-lue til - denne gangen i litt mer riktige farger.
Mønster til denne finner du her!

Jeg skrev i overskriften at det var travle tider nå. Mulig det er bare jeg som synes det, men alltid - og hvert år - i disse tider, synes jeg at tiden går altfor fort. Det er mye som skal gjøres nå, og alltid mye jobb.
Vet at jeg ikke burde føle sånn, men jeg har jo lyst til å ha enda mere hobbytid enn jeg får.
Boka mi er fylt opp framover nå, med jobb, aktiviteter for ungene, avslutninger og ikke minst tid til juleforberedelser og handling....
Ikke misforstå, jeg liker jula, men kunne tenkt meg flere timer i døgnet. Og hadde jeg fått det, skulle jeg IKKE brukt de på soving:-)
Har så mye jeg har lyst å gjøre og lage, av og til er det nesten som om hodet flyter over...hihi:-)
Et par sokker har det også blitt tid til - og disse heter Tankeløse sokker, mønster funnet hos ToneM.
De er strikket i Sisu, og er også et bidrag i 52 Pair Plunge III.
Sokkepar nr. 41:-)
Nå har jeg bare 11 par igjen!
Sokkene er også bidrag i Tilbehørsalongen på Projo.

Disse to rosa prosjektene er også med i Fargealongen på Projo, samt i Året i farger på Hobbyboden.
Begge plassene var rosa fargen for november:-) Veldig praktisk!
Jeg må jo også vise fram et par "nye" hesper Wollmeise Twin.
Helt nye er de ikke, men de hadde gjemt seg godt i kisten min, og jeg hadde nesten helt glemt dem. Men så tok jeg en opprydding her om dagen, og da kom de fram igjen!
Skulle bare mangle at jeg ikke skulle vise dem fram da:-)
Fargene er Blue Curacao og Jeton - vakkert?
Og jeg har også fått annet vakket garn i posten.
Dette er to hesper Malabrigo Lace, og jeg klarte ikke å motså fargen.
Deilig myk tynn merinoull, og jeg gleder meg til å strikke sjal av disse.
Garnet er kjøpt hos Projo - en butikk jeg anbefaler alle å stikke innom.
Mye fint deilig garn der:-)
Til slutt vil jeg også vise fram litt mer lace-garn:-) Og dette er Wollmeise!

Jeg har kjøpt, og etterhvert også strikket en del med Wollmeise. Og jeg vil hevde at dette er favorittgarnet mitt. Så mykt og nydelig, allikevel fast og fint å strikke med. Det er ull, men kjennes ut som bomull. For ikke å snakke om fargene...
De er helt unike:-)

19 kommentarer:

LivM sa...

Det virker som du har full rulle helt frem til jul. Ikke stress for mye da! Flotte sokker du har strikket og sokkeblokkerne var jo smarte. Projo selger også sokkeblokkere. Nydelig garn du har. Så nå venter jeg bare på å se alt det supre du kommer til å trylle frem!

wims sa...

Herlige sokker du har strikket. Geniale sokkeblokkere også. Smart og billig, sånt kan man like. Lurer på om jeg ikke ska få lurt noen til å skjære ut slike til meg i tre jeg. Med min egen lille pingvin vri;O)

Tovepia sa...

Du frister virkelig på garnfronten..der er jeg kjedelig, mildt sagt!
Sokkeblokker har jeg aldri hørt om før, så her lærer jeg mye.
Flotte sokker og nydelig lue!
jeg sitter og prøver å gjøre ferdig en genser til min eldste, men har frist til like før jul, så det må nok gå;)
Pass på hodet så det ikke bobler over:D
Ha ei flott uke videre og masse klemmer fra meg;)

Anonym sa...

Hei.Kjener meg igjen det med att har veldig lyst til å gjøre mye til jul.Kjempe fine strikking igjen nydelig garn og farger.Du lurte på om jeg hadde kjøpt garne mitt på Projo ja.Har blitt en del garn derifra nå.Vilkelig mye fint garn de har og ei veldig hyggelig dame dær May...Er det mulig å etterlyse garn på Projo...Skulle bare hat litt brunt Malabrigo til jakka mi..Di har ikke mere igjen av det..Så ekkelt når jeg bare mangler litt..Er ikke sikker om de får inn garn igjen på Projo.Ha en riktig fin Mandagskveld.Klem fra Bodil..

MayM sa...

Her var det mye fint. Sokker, lue og masse flott garn.

Y`s design sa...

Hæligheten syns du rekk unna mye i den travle tia. Må prøv å ta sæ tid til å kos sæ og gjør det en har lyst til også innimellom selv om døgnet mangla noen tima på denne årstiden. Ønska dæ ei fin uke og nyt den hobbytia du får lurt til innimellom.

hobbystua sa...

Flotte sokker du har strikket,og kjempefin lue.Sokkeblokkeren er jo genial,kanskje en kunne klare å lage slike? Kjempelekkert garn også.Ønsker deg en stressfri uke:-))

Rigmor sa...

Oi, her var det mye flotte strikka ting, garn og sokkeblokkere. Utrolig kjekt å kunne lage sine egne sokkeblokkere. Er nyssgjerrig på lacegarnet fra Malabrigo.Like bra kvalitet som sokkegarnet ?

Elins Strikkeri sa...

Så mykje fint du lager, kjenner godt igjen den følelsen av å ha lyst til å lage mykje av det ein ser men så strekk ikkje tida til!! Har akkurat strikka slik Akaya lue eg og. Sokkeblokkere var lurt, heilt sikkert kjekt å ha, God dag til deg:))

Tino sa...

Så tøffe sokker du har strikket, og fine sokkeblokkere også.
Nydelig garn, det blir nok tryllet frem mye fint der.

Ha en fin uke! Klem T

Elisabeth sa...

Dette er en travel tid, men du verden så greit å få sokkeblokkere. Da slipper du å strekke og dampe slik på sokkene i alle fall :) Akayaluen ser bra rett ut i fargene også..

hobbyvenn sa...

Her var det masse nytt igjen. Du er så produktiv og flink. Flotte sokker, både de som er to og den som er enslig... Herlig garn du har kjøpt også. Synes du rekker å lage utrolig mye i tillegg til familie og jobb. Ønsker deg en fin førjulstid. Klem

Pinnepenn sa...

Så geniale sokkeblokkere! Fine sokker har du strikket og mye lekkert garn. :)

Greta sa...

skjønner deg og er enig med deg. tida flyg så fort og eg rekk ikkje å gjøre alt ein vil. Men for å se det på den posetive siden. Det er jo bedre det, enn at vi sat og tvinna tommeltotter og ikkje viste å få tida til å gå.
Vi rekk det vi rekk, jul blir det likevel.
Og det er jo og kalrt at når ein skal vere med på alonger og farge greier og slikt i hobbyboden og projo og alt anna så går tida med til det og.
Flott garn. Får sei som eg har sagt før. Jo eg kan for så vidt tenke meg å prøve alt det flotte garnet du og andre reklamerer for, men eg liker å ta på og kjenne på og plukke fra hyllene garnet eg kjøper. Har aldri bestilt garn på nettet. Er treig og gammeldags eg, skjønner eg.
Du må hugse å passe på deg sjølv opp i alt det travle. For har du ikkje helsa og får du ikkje tid til å vere deg sjølv, ja så klarer du ikkje å vere der fora ndre heller.
Ha ei strålandes uke videre, vennen min

Elin Osa Søreng sa...

Så smarte de sokkeblokkerne var! Ikke det at jeg trenger det til mine ragger, men jeg ser jo nytten av de på sånne fancy sokker som du strikker :o) Nydelig lue- igjen, og søte sokker. Og garnet... Sukk. Har nå forstått at Wollmeise henger høyt, ja ;o) Det ser jo bare lekkert ut! Kanskje jeg får kjenne litt på Wollmeise- garnet ditt på neste treff? *grubler litt på om folk nå trur jeg er litt vel kinky....*
Nå skal jeg sause inn henda med håndkrem, og sitte musestille foran tv`n til kremen har gjort sitt (jeg har hatt en aldri så liten tovestund- og da smuldrer jeg jo nesten bort!) Klemmer fra Elin

Elisabeth sa...

Hei igjen!

Nøstebarngarnet i merino/silke, det som kalles silkeull, klør ikke. Noen synes selvfølgelig det, men slik er det alltid. Man bør vaske det før bruk, da blir det mykere og enda bedre mot huden. Merinoulla kan kanskje klø litt på enkelte, men også dette garnet blir mykere etter vask. NZ-ull er merinoull, de har ikke silkeull. Dette garnet synes jeg faktisk er litt mykere enn Nøstebarns merinoull, men enkelte hesper er et herk å nøste opp. Det kan være ganske flokete. Når man strikker med disse to typene føles de ganske like. Jeg har for lite grunnlag til å si noe om forskjellen på garntypene etter lang tids bruk/slitasje, men jeg tror NZ er et veldig godt alernativ dersom man er ute etter merinoull. Tykkelse og strikkefasthet er den samme.

Sommertid sa...

Her var det full rulle ja, mye fint av garn,sokker og annet fint. Husk å ta en pust i bakken da..sånn at du ikke sliter deg helt ut før jula setter inn her..tiden går raskere enn man vil ha det til...
Ha en forts fin onsdag :)

Tussi sa...

Hei!
Jeg har ikke vært hos deg før, men ser at du lager mye fint.
Kjempeidè disse sokkeblokkerne, det må man jo prøve.
Takk for titten, tenker jeg slenger meg på som følger!

Vibbedille sa...

Ahaaaa sååå geniale blokkere! SMART!! Er litt avhengig av mine og etterhvert!

Kjekt du koser deg inne hos meg,nå har eg koset meg her hos deg! Mye flott og mye koselig lesing!

Sitter her å HØRER på været! Det er sååå herlig! Men HÅPER på snø i julen *optimist!!!!*

Koos deg og ha ei herlig helg!

Klem Vibbedille ;))