05.01.2010

Little Colonnade + litt diverse nytt!


Så ble det første sjalet i 10 Shawls for 2010 ferdig, og det ble Little Colonnade av Stephen West.
Dette er strikket i flammefarget Drachenwolle fra Tyskland, et garn jeg viste fram i forrige innlegg. Jeg skrev da at det lignet litt på Wollmeise, men det trekker jeg tilbake herved. Joda, det har greit med tvinn i tråden, noe jeg ofte savner. Men det er ikke halvparten så mykt å strikke med som Wollmeise. Det står på nettsiden at det er 75 % merinoull, men denne merinoullen er det hardeste jeg har kjent å strikke med noen gang. Så denne kvaliteten kommer jeg ikke til å kjøpe noe mer av.

Fargeskiftene var korte, og jeg er sånn passe fornøyd nå. Allikevel er det noe som sier meg at jeg kommer til å like dette sjalet med tid og stunder. Et greit mønster å strikke, og det var skikkelig TV-strikk:-) Og sånt liker jeg:-)

Totalt brukte jeg litt i overkant av 300 meter på dette sjalet, altså et lite sjal. Mer info om det finner dere på min Ravelryside:-)


På Projo er jeg med i en along som heter Våre hobbybøker. Her skal vi hver måned velge et prosjekt fra våre bøker/blader og lage noe. Greit å faktisk få sett gjennom hva en har. Denne måneden skal jeg forsøke å få heklet en restegarns-tunika til Ingrid. Fant denne oppskriften i boka Hekleglede. Garn har jeg ikke valgt ut ennå, men håper at jeg finner noe i lageret mitt.
Viste fram noen bøker fra mammas bokhylle i forrige innlegg, og her er de siste. De var ikke pakket opp ennå da jeg tok bilder sist. Her er det mye snadder, og jeg kommer til å kose meg med disse.
Til sist et skikkelig vinterbilde:-) Vi har vært ute på et par aketurer de siste dagene, Ingrid fikk bl.a et nytt akebrett til jul. Hun hadde ønsket seg et med ratt, og dette ble hun veldig fornøyd med.

Her er godt med snø, og det er faktisk flott! Det som ikke er riktig så flott er at det er veldig kaldt også. I morgest da jeg sto opp, viste gradestokken - 16 grader... Brrrr....

19 kommentarer:

Wenche/chawo sa...

Nydelig sjal.

MayM sa...

Sjalet er da helt nydelig. Flott farge også. Gleder meg til å se at dom kommer ut av hobbybokalongen. Det tror jeg blir masse fint

dorthe sa...

Nydelig sjal:) Måtte jo inn og titte på hva du har holdt på med. Du har gang i pinnene iallefall:)Fint vinterbilde. For min del kunne godt vinteren ha reist sin vei:)

LivM sa...

Jeg synes sjalet ditt ser flott ut. Men det er leit når garnet ikke stemmer med forventningene. Dette er nok bøker du vil få glede av.

Tovepia sa...

Hei på deg;) Nydelig sjal, og for meg så det ikke ut som noe TV-strikking akkurat!
Her er det 15 grader (minus, så klart:D), og det er i kaldeste laget for Trondheim;)
Nyt dagen og klem fra meg;)

Stubbetufsa sa...

Flott sjal!
Det må være todelt å pakke opp din mors bøker. Flotte bøker med fine oppskrifter, og tanken på at hun har brukt dem - samtidig med sårheten over at hun er borte.
Jeg syns det er flott at du tydeligvis fører videre familietradisjoner innenfor håndarbeidssektoren! Klem!
Nå har vi fått sprengkulda hit, har vært over 23 minus her, varierer nå mellon 12 og 17 minus, ikke så mye sne. men litt nysne oppå de 5 cm vi hadde fra før...

Berit/Heklejenta sa...

Sjalet ditt ble helt nydelig. Har dette og andre mønster fra Stephen West jeg også. liker så godt de små sjalene hans. De passer perfekt for en som bruker sjalene mest som skjerf.

Anonym sa...

Hei.Kjempe fint sjal.Nydelig farge.Spennendes bøker.Kjenner igjen den ene som jeg nå akurat bruker.Skal nå begynne på sokkepar nr tre fra den boken Varmekilder.Har strikket fra den tidliger også.Kjempe kjekt å ake med akebrett det liker jeg også veldig godt.Ønsker deg en fin uke videre i det nye året.Klem fra Bodil..

Monicas sa...

DU!!!!...æ sende nedover garn te dæ å bestille ett sånn ett i ei nydelig rødfarge.....haha....søkke ka vakkert et sjal...du e helt rå med dette skal æ si dæ..drømme drømme.....tror du det egner seg å strikke i ett garn som Nille forhandler som heter senja?..ha en vakkerfin dag...her frys æ ....søkke ta

Smarie sa...

Nydelig sjal ;o) Mange flott bøker, blir spennende å se hva som blir resultatene etterhvert ;o))

Sissel sa...

Kjempeflott sjal og fint mønster. Du er en racer på pinnene. Nyt snøen og gleden med barn og aking. Lykke til med å finne garn til tunikaen, gleder meg til å se resultatet:-)

Elisabeth sa...

Kjempefint sjal, og restegarnstunikaen blir nok et vellykket prosjekt. Det ser ut til å være en flott tunika, nemlig. Misunner deg den Votteboken, den er visst ikke å få tak i lenger. Kos deg med bøkene og prosjektene!

safransax sa...

Så fint sjalet blei;) flenka;)

hobbyvenn sa...

Flott sjal. Du er så kjapp med pinnene... Skal bli spennende å se tunikaen ferdig. Boken har jeg også, men den har jeg ikke bladd i på lenge. Er endelig kommet igang med et prosjekt for Hobbybok-alongen jeg også. Det tok sin tid.. og bl slett ikke det jeg trodde... Flott vinterbilde forresten.

wims sa...

sjalet ble knallfint. Syns det egnet jeg godt med korte fargeskift på et sånt type sjal. Der var en ide tilmitt flerfarget garn. Tror jaggu jeg må prøve meg på det sjalet å :-)

Greta sa...

Hei vennen. For eit flott teppe du har på golvet hihi. Vel må inrømme at eg kikka litt ekstra og såg at det var det samme som mitt :=).
Sjalet var nydelig det. Du er så flink med slikt. Holder emg til andre ting foreløpig tror eg :=).

Er nok masse snadder i de strikkebøkene der ja. skal ønske/skaffe emg noen flere bøker i år tror eg. Når eg vert ferdig med dei 4 bestillingene eg har, skal eg prøve meg litt frem på nye ting.

Eg prøver emg ut kvar dag, og vinter har vi her og. Så det holder. Har ikkje så mange _ som dere, men så bor vi noe lengre vest også da.
Skal visst bli enda kaldere. Vi får ta det som det kjem.
Går ting seg til hos deg etter kvart da?
stor klem fra meg

Strikkelitol sa...

Kjempe fint sjal! Blir spennende å se hva du lager til hobbybokalongen!

Elin sa...

Å, sjalet ble jo kjempefint! Det er et jeg kanskje kommer til å strikke. Det så ikke så veldig vanskelig ut, eller? Flotte bøker du har arvet:-) Her er det også fryktelig kaldt, så det blir bare korte turer ute med minstemann. Det blir vel ikke lenge til neste sjal kommer i bloggen vil jeg tro:-) Ha en flott januaruke!

Pinnepenn sa...

Så fint sjal. :)