16.05.2010

Hanna kommer hjem igjen, tur og lørdagskos:-)

Min venninne, Hanna, har vært hos sin datter og tatt imot et nytt barnebarn noen dager, og da hun kom hjem med hurtigruta på onsdags morgen, stilte vi opp med plakat, flagg og hurrarop:-)

Og med kledelig 17.mai-parykk på hodet til Vigleik:-)
Det var mange som så rart på oss der vi sto på Ørneskaia.
Været var nydelig, og det var vakre Trollfjord som kom den morgenen..Torsdag var vi på langtur, og tok fjæra rundt Hornneset. På turen gikk vi både på sandstrender, svaberg og i rullesteinsfjærer, og tilsammen var det nok en tur på ca 8 kilometer. Deilig tur, og været var flott. Lenge siden jeg har gått så langt, og jeg kjente det godt i føttene dagen etter.
Ingrid har vært på Støtt på besøk hos far (enkemann etter mamma) og det var kjempekoselig for henne. Hun ble kjent med ei jente der som het Lotte (som var på besøk hos sine besteforeldre), og sammen fartet de ute hele dagen.

Det er et paradis for unger ute på øya der, og det ble både fjærebesøk og eggleting. Med seg hjem hadde hun 4 måkeegg og 2 gåsegg. Stor skatt for en 8-åring:-)
I dag har vi bakt Mimmis knekkebrød, det vil si; at her i huset har broren min overtatt kjøkkenet mitt:-) Han bakte knekkebrødene, og i ettermiddag/kveld vartet han opp med ovnsbakt laks, brokkoli, kokte poteter og rømme.

Når han slår seg løs, får ikke jeg lov å bestemme noe, ja knapt være tilstede på kjøkkenet...
Men jeg ser nå at han sikkert er mye bedre enn meg på det området, og i tillegg har han en entusiasme som jeg mangler:-) Så jeg overlater gladelig matstellet til ham.
Hanna kom og spiste sammen med oss, og hun hadde med desserten; blåbærterte... nam, nam, Hannas blåbærterte er det beste jeg vet:-)
Jeg har forresten lurt Hanna inn på Hobbyboden nå, samt på Ravelry. Hun er en racer med pinnene, så dette skal bli gøy. Men må bare ha litt opplæring på forum og sånt, så skal dere se hun slår seg helt løs:-)

7 kommentarer:

Muffin sa...

Aaah for et fint innlegg, og jeg så øya mi der også, lett å se hvilken, for det er den fineste :) Flott i Meløy på denne årstiden, ikke sant!

Greta sa...

Hei kjære venn og Nordboer. Ser tydelig at det for deg å vere der nord, det er medisin det :). det er der du hører til, helt klart.

Deilig spasertur. Gå sånn i fjæra er ikkje så vert nei. Har ingen sånn fjære her, så det savner eg nå når du fortel om turen din. hadde sånn vekslende fjære der eg vokste opp :). ein av dei få gode minnene derfra. :). Naturen og skiftingene i veret som gjespeilte seg i fjorden, var eit fasinerede syn :). Nok om det.
For ein mottakelse din vennin efikk. det må ha vore flott både det å verte bestemor(det vet eg) og den velkomsten da:)

Tror den broren din skjemmer deg godt vekk. Han vil nok veldig gjerne ha deg nordover att ja, siden han bærer deg på hendene. Kjekt å ha ein slik bror ja. Eg unner deg alt han gjør for deg.

Ein bør sikkert ha opplæring i sånne forum. Har liksom ikkje skjønt det eg. Meldte meg inn i hobbyboden for ett par år siden, men skjønner veldig lite. er vel så og sei aldri inne på projo heller. Har liksom ikkje blitt hekta.

Er vel meir hekta på blogging og sjølvsagt facebook. Der forstår eg korleis ting funker :)

Ha ein super 17. mai i morra. Og når du reiser ned att så får du ha god tur. Håper den stigende formen varer når du kjem østover att. Stor klem fra sognedama

Elisabeth sa...

Lett å se at du trives, og selvsagt gjør du det. Snill bror har du også, det må være godt at noen tar over matstellet ;)

Tovepia sa...

Som du koser deg; du har kommet hjem:)
Så godt å ha en bror som suller og steller litt rundt deg, han må være gull verdt!

Ønsker deg og dine en fortsatt fin søndag og en super 17.mai!!!

Klemmer fra meg;)

Veronika Mikkelborg sa...

Hei og hå!!
Så koselig! ja ble blogger nå rett før jeg fikk lille Henny, så det har jo ikke blitt så veldig mange innlegg enda. har vært noen ganger å sett på bloggen din, men nå ble jeg følger:) Har du flytta nordover igjen? Ja, vi har bosatt oss på jæren og her er det vakkert. trives godt allerede og nå håper jeg å få meg et godt nettverk m familie, nye venner og har faktisk en gammel venninne i Stavanger som bare er en halvtimes tid unna :) Vi flytta hit for å ha familie rundt oss nå som vi også har blitt en liten familie. veldig koselig å bli mor!
Blir koselig å følge boggen din videre og nå er det jo mulig å treffes på når vi er i nord:)
Klem Veronika

Grete sa...

Takk for titten av alt du har lagt ut. Nydelig der nord. Jeg har kjørt hurtigruta fra Trondhjem til Kirkenes tur retur en gang. Det var en kjempeflott tur.

Unknown sa...

Ville bara titta förbi o lämna en vinterkram! Kram petra