14.05.2009

Klut igjen og Hexagon-ruter

Det er ikke så mye jeg har å vise fram for tiden, men litt kluter strikker jeg på. Satt ute på terrassen og gjorde denne ferdig i går. Samme garn som forrige klut, Mor Aase bomull. Og i en turkisfarge som jeg synes om nå på sommeren:-) Den er tatt i bruk nå, og jeg har oppdaget at dette bomullsgarnet er flott til kluter. God å bruke og har også god sugeevne. Oppskriften jeg har brukt, og som forøvrig er favoritten når det gjelder kluter, fant jeg hos Monai.
Ser at mange hekler "en bestemor om dagen" for tiden, en along som går inne på Hobbyboden. Jeg har ikke meldt meg på, men ble litt nysgjerrig på disse Hexagon-lappene. Fant fram litt restegarn i går, og måtte prøve. To lapper ble heklet, og om det blir flere, får tiden vise. Posen med restegarn er i alle fall i nærheten om jeg skulle få ånden over meg til flere. Oppskriften fant jeg her. Restegarnet mitt består av gammelt "Voldagarn" som min mor har kjøpt en gang på 70-tallet, Bravogarn (fra Svanegarn - 80-tallet) og noe Østlandsgarn, noe Mor Aase ullgarn og noe Trysil Sportsgarn.
Nb... Noen som vet hva Voldagarnet heter nå? Eller om det finnes ennå?

11 kommentarer:

Strikkelines sa...

se der ja...flink du e....æ satse på bestemor æ ....hexagon tørr æ mæ ikke på...her skinne sola, idiell dag te å ordne i hagen, men æ ligg parkert på sofaen. men tette bihula, tett nese, vondt i svelget osv....e det ikke typisk....sku riv a sengklean i morres, å svetta sånn etterpå....en hel dag sånn, men det bi vel bedre a å ligg litt nedpå vil æ tru...regna med du får et teppe ut av lappan...klem

Tino sa...

Så fine lapper du har heklet, flotte farger på de. Ønsker deg en god helg og en fin 17.mai feiring om jeg ikke skulle rekke innom igjen før helgen ;)

Pinnepenn sa...

De Hexagon-rutene har jeg også lurt litt på. De er jo så fine. Men jeg har halvannet bestemorteppe bak meg allerede og dermed verdens tyngste hekle-ufo...
Dine lapper ble veldig fine hvertfall. :)

mayeliz sa...

Må vist se å få ut fingrene her, hehe...
Jeg har ikke tatt i en pinne på 14 dager - har ansvar for mitt barnebarn på 16 mnd.. så her i huset løpes det ikke etter verken garn eller pinner for tiden :-)
Men ble jo veldig "lysten" på strikking når jeg nå leste igjennom din blogg for siste måned :-))
Du lager mye etter min smak ;-)
Ha en fortsatt fin mai...
jeg kommer nok sterkt tilbake :-))

Elins Strikkeri sa...

Fin og praktisk klut, og hexagon-rutene dine var råstilig det var så fine farger!! Ha ein fin 17mai:)

cille sa...

Hexagon ruter er bare så lekre, synd jeg ikke hekler selv...kjøkkenkluter er kjempe greie å ha da, særlig de som er hjemmelaget! Ha en flott 17.Mai!

Birgitta sa...

Hej!
Jag har vandrat runt hos dej en stund nu och tittat på så mycket vackert. Jag älskar bunaderna ni har i Norge. Nu får ni väl plocka fram dem på söndag igen. Vad fin din dotter var på konfirmationen.
Kram Birgitta

Jorunn's hobby sa...

Kluter er jo greit å ha...
De hexagon-rutene var fine.
Skulle gjerne begynne på noe slikt også, men har såå mye annet som ligger...

MayM sa...

Ønsker deg og dine en fin 17.mai

Greta sa...

kluter er grei terassestrikking. Mor aase garnet har eg ikkje prøvd. Bruker europis sin Tuva og syns den er veldig bra. Kanskje eg skulle prøve Mor åsa også.
Hekle får andre ta seg av.
ha ein flott 17.mai feiring

Trulte sa...

En "bestmor" om dagen har jeg hørt om også, men jeg er heller ikke med. De lappene dine var fine, likte de faktisk bedre enn "bestemor". Ønsker deg en god 17-mai.