03.07.2009

Litt tregere sokkestrikk + ny Pilespids

Ja, ja, så klarte jeg ikke å kun holde meg til sokkestrikking over lang tid:-) Men er ikke så redd for at jeg ikke skal klare 52 par - kjenner at jeg tyr til sokker når jeg skal slippe å tenke...


For to dager siden tok lysten til en ny Pilespids overhånd, og jeg fant fram garn og pinner. Denne strikkes i Mandarin Petit (multifarget) og ufarget Mor Aase bomullsgarn. Størrelsen er 8/10 år, og tror den vil bli like stor som forrige jeg strikket. Lillesnuppa følger spent med framgangen:-)
Jeg har nesten et par Lotsa Sugar Socks ferdige, men slapp opp for garn. Trodde jeg hadde to nøster karrifarget Arwetta liggende, men da jeg skulle finne fram nøste nr. 2 fikk jeg meg en overraskelse. Tomt....

Skrev en mail til Mergarn.no, og spurte etter samme innfargingsnr, og fikk heldigvis positivt svar - så nå venter jeg på ett nøste til.

Arwetta var fantastisk mykt og godt, men synes det hadde lett for å dele seg. Har noen flere nøster liggende, og kommer til å strikke dem opp, men vet ikke om jeg kommer til å bestille flere...

Lekre sokker, ikke sant?

Og da jeg var innom strikkefestivalen hos Mauds Garn, kjøpte jeg to nøster Austermann Step. Et sokkegarn som inneholder jojobaolje og aloe vera, og som er mykt og fint. Men både oljen og aloe vera'en gjør at det glir altfor lett på pinnene, synes jeg.


Disse sokkene strikker jeg med 3 rette og 1 vrang (som blir gode og strekkbare), og jeg har valgt å strikke Eye of Partridge-hæl. Liker denne hælen bedre og bedre, og det sies at den er slitesterk.

I tillegg prøver jeg å strikke på en laaaaaaang rundpinne, og det går bedre etterhvert. Har også prøvd meg på korte rundpinner (tre stk) men det ble bare tull, synes jeg. Og jeg har prøvd å strikke to sokker samtidig, men også det gikk dårlig for meg.... Håper jeg kan få dette til, for det er greit å kun ha en rundpinne å holde seg til.


Så tilslutt en link jeg fikk tips om på Hobbyboden. Her er noe for alle som liker å hekle ruter i alle farger og fasonger:

9 kommentarer:

dorthe sa...

Fortsatt like imponert over sokker strikkingen din:) Fine sokker:)

Helen Brekke sa...

Det var kjempefine sokker du har strikka! Eg blir så imponert over all denne sokkestrikkinga.

Elin sa...

Sokkene dine blir kjempefine.Flott farge du har valgt. Da svigermor så mine, bestilte hun 2 par, så jeg må nok strikke flere av dette mønsteret:-)
Garnet du har kjøpt, så spennende ut. Ha en flott helg!

Maibritt sa...

Lekre sokker, og fltt start på ny Pilespids, hvor har du den oppskriften fra, et hefte

Y`s design sa...

I det tempoet ditt så skulle du nok være i mål på denne siden av året og med god margin. Du får det til å se så morsomt ut å strikke sokker, mange flotte mønster og farger. Ønsker deg en kjempefin sommerhelg!

Strikkelines sa...

heia...æ e imponert..du trylla frem de flotteste sokkan altså:) flinke jenta...her e æ stuuuuuptrøtt..jobba mye, å e litt sletn..idag har det vært litt varme og sol, og dagen imorra sku bi like dann, å da ska æ sett ute å hekle eller strikke...ei uke snart te oslo tur...love it...

Torunn sa...

Du imponerer stort med sokkestrikkinga!! Flotte desse pilespidstoppane og. Ynskjer deg og dine ei fin helg.

Tino sa...

Flotte sokker igjen! "Sugar" sokkene står på venteliste hos meg, synes de er så lekkre.
Pilespidsen ser ut til å bli kjempefin.
God helg!

Greta sa...

Sånn topp må eg visst prøve meg på eg og. ser lekkere ut og det er mange som strikker dem. Får sjå etter at eg har hatt meg ein tur til Bergen til Helga.
Dei gulbrune sokkene var nydelige. du er så flink.
Synd med bredbåndet ditt, håper du får fiksa det fort. Tror eg hadde blitt smårar om eg ikkje hadde internett tilgang.
ha ein fortsatt fin sommer