19.08.2009

Håndfarget garn!

For tiden jobber jeg nattevakter, og burde lagt meg rett å sove etter jobb - særlig når jeg skal på ny nattevakt til kvelden...
Men i dag var jeg så opplagt og våken da jeg kom hjem, og jeg bestemte meg for å farge noe garn. Ned i kjelleren i lageret mitt for å se hva jeg hadde liggende som var hvitt eller ufarget, og valget falt på to nøster hvit Arwetta.
Garnet ble hespet opp, og farget med Kool Aid:-)
Som dere ser ble ikke alt like mye farget, men jeg er allikevel fornøyd med resultatet! Tror dette kan bli fine sokker.
Jeg brukte micro'en til å koke opp garnet med, etter at garnet hadde blitt farget.
Framgangsmåten har jeg funnet hos Vigdis på Værkstedet!
Kool-Aid har jeg kjøpt på Ebay.com - her finner en mange som selger dette stoffet, som både kan brukes til farging og til drink-mix:-)
Tilslutt et bilde av noen insekter som lillesnuppa har fanget... Sammen med en kamerat pleier hun å fange de rareste insektene, og ha disse i en gjennomsiktig beholder, for å studere disse. Litt gress på bunnen, og vips; i følge henne et utmerket tilholdssted for de "søte" små!
Etter en stund blir de sluppet ut i naturen igjen, litt motvillig, men hun skjønner at de ikke har lyst å bo der for bestandig:-)

13 kommentarer:

hisae sa...

Fargen ble lekker, gleder meg til å se ett par sokker av dette

Anonym sa...

Hei.Så fint garnet ble.Virkelig nydelig farge.Jeg å har prøv med plantefarging av garn den gangen jeg var ung å jikk halvår vev kurs.Strikket meg en vest av garnet.Det var kjekt å prøve.Ha en riktig fin nattvakt.Bodil

Tovepia sa...

Det ble jo et lekkert spraglegarn! Så flink du er! Aldri prøvd meg på farging av garn, kun ferdige klær;) Litt av noen husdyr dere har:D Ha en riktig god kveld og klem fra meg!

Tino sa...

Så flott farge du fikk på garnet ditt! Nærmeste jeg har kommet farging av garn var i speideren for omtrent 100 år siden ;)
Gøy når man kan bestemme fargen selv. Ha en fin kveld :)

Marit Johanne sa...

Så fint garn, det må være spennende å se hvordan det blir. Takk for tips om strikketreff i september, jeg hadde oversett det. Tar meg en tur på lørdagen. Hvis ikke "lillegutt" kommer hjem på første perm,da! Men tror det er litt tidlig for det. Så da ses vi!

Ellen sa...

Så flott det ble! Jeg synes det er kjempemorsomt å farge garn selv :-)

Aileen`s strikkekrok sa...

Så fint garnet blei,eg har aldri prøvd sjølv,men kanskje ein gong,misunner deg ikkje husdyret,ha ei god nattvakt:)

Wenche/chawo sa...

Så herlig farge det ble på garnet ditt.

Elin sa...

Wow, så fint garnet ble! Det blir helt sikkert flotte sokker av dette garnet. Jeg har aldri prøvd å farge garn, men det kunne vært morsomt å prøve. God vakt:-)

dorthe sa...

Det er en kjempefin farge på garnet ditt:) Har lyst til å farge jeg også, men prosjekterne står i kø:)Prøver på ikke å få for mange ufoer:):)
Ha en fin nattevakt.

Pinnepenn sa...

Så fint garnet ditt ble.

Monicas sa...

kjempefine farger du...førr et mot du har som i tillegg te alt anna laga fargan sjøl...imponert...ha en vakker dag i sør

Elin Osa Søreng sa...

Blir spennende å se ferdig strikkeprodukt! Nydelig farge!! Og morsomt med insekter så lenge de ikke har 8 bein, hehe.
Maskemarkører er enkelt å lage. Du trenger smykkewire, små "stoppere", div perler og en tang. (alt fåes kjøpt på Panduro) Klipp wiren i ønsket lengde, "brett" den dobbelt. Putt så perlene på, og avslutt med en "stopper". Klem "stopper`n" flat- og så er maskemarkøren ferdig :o) Skjønte du det? Lykke til, klemmer