07.09.2009

Sokkepar 31 og 32, engelmasker, farging, rotehode og julekjole!

Nå er det en stund siden jeg blogget sist...Det er flere årsaker til det - blant annet at jeg har hatt jobbhelg, og dessuten ganske mye som skulle gjøres etter jeg kom hjem fra Bodø.
Energien min er heller ikke på topp, det tar vel mer på enn jeg aner at mamma er syk, og tankene mine er mer i Bodø enn her...
Uansett, jeg har fått ferdig par nr. 31 i 52 Pair Plunge. Disse er strikket etter eget hode, i et nytt garn; nemlig Sterk fra DSA.
Jeg likte garnet kjempegodt, og nå gjenstår det kun å se slitestyrken.
Disse skal bli julegave til.... vel, det er hemmelig foreløpig:-)
(hvor kom den saltbøssa fra?...? Så den ikke før nå, jeg:-) )
Husker dere at jeg farget Arwetta for ei stund siden? Vel, har strikket et par barnesokker av dette nå, og jeg ble faktisk fornøyd med effekten av fargingen. Disse er ca str. 3 år, og skal gis til Marcus neste gang vi treffes:-) Og det gleder jeg meg til!
Sokkepar nr. 32!
I løpet av nattevaktene mine i august har jeg heklet på et englemaskesjal i Kauni:-)
Og nå er jeg ferdig - eh...det vil si, jeg har ca 10 cm igjen av fastmaskekanten rundt...
Tok uansett bilde av det nå, og legger det fram som ferdig:-) Det tar bare noen minutter å gjøre det ferdig nå.
Dette sjalet skal blir julegave til... :-) Det er også hemmelig så lenge - men vet om noen som blir veldig glad for å få det!
Fastmaskekanten rundt ble tilfeldigvis rød, og det pyntet veldig opp på sjalet!
Kauni er bare kjempeherlig - også til englemasker:-)
Og så kommer jeg fram til det som omhandler "rotehodet" :-)
I dag startet jeg på et nytt sjal... helt tilfeldig var jeg nede i garnboden min, og fant Evilla Plategarn som jeg kjøpte hos Mauds garn under strikkefestivalen. Oppskrift til superenkelt sjal fikk jeg med også...
Fant fram sort Arwetta og strikker nå et sjal i dette... Har ingen tidsfrist på dette sjalet, og skal kose meg med det innimellom:-)
Jeg kom plutselig på at jeg er på etterskudd med luene på både Hobbyboden og Uformelt...
Eller, det vil si, jeg har fortreng dem i disse sokketider...
Men nå skal jeg strikke luer for harde livet, og ikke tillate meg et sokkepar før disse er ferdige.
Jeg har såvidt startet på 2 av luene, tilsammen henger jeg etter med 5 luer :-P
Enda mer "rotehode"...
Jeg falt for fristelsen å kjøpe garn til en kjole til lillesnuppa da jeg var innom Husfliden i Bodø.
Var den ikke lekker?
Jeg tenkte å få denne ferdig til jul, og bruke den sammen med cardigan og polo i rødt - da blir det vel ordentlig julekjole av den?
Den strikkes i PT Pandora, litt tynt bomullsgarn, så det går litt sakte...
Men det er jo ennå ei stund til jul...eller?
Garnfarging har jeg også gjort. Har kjøpt tilsammen 500 gram ufarget sokkegarn (passer pinner nr. 2 eller 2,5) på Ebay, til en billig penge. Garnet kjennes flott ut, god tvinn og er mykt og godt. Består av superwash ull 80 % og 20 % nylon.
Nå har jeg noe å prøve meg på - har mange ideer i hodet, men må vel prøve meg fram med de forskjellige Kool Aid-pakkene som jeg også har kjøpt på Ebay...
Har foreløpig kun farget en hespe - og den ble mintgrønn...
Blandet blått og gult.
Synes fargen ble frisk, men skulle ønsket den var litt kraftigere...
Vel, det blir vel litt prøving og feiling.
Kanskje de blir fine som Summer Sox?

18 kommentarer:

LivM sa...

ja da har jo du litt å pusle med i tida fremover. Flotte sokker du har strikket. Jeg har også 2 nøster av Sterk som jeg gleder meg til å prøve!

Anonym sa...

Hei.Må si att du er produktiv.Du er så flink.Det sjale det som du var ferdig med om noen minutter det var jo bare nydelig virkelig fine farger.Fint det andre å.Du seller vel ikke farget garn.Jeg er så gla i det.Tankene er med deg når det gjeller din mor.Forstår deg har vært igjenom det samme for en del år tilbak.Ha en riktig fin Mandag.Klem fra Bodil

Anonym sa...

Hei igjen.Tusen Tusen takk for svaret.Det må jeg prøve en gang når jeg får tid.Det blir så nydelig farger av farging av selv farget garn.Det har sikkert med att jeg er så gla i jorfarger for da får jo ikke garnet så veldig skarpe farger.Ha en riktig fin fri dag kos deg.Bodil

kaspara sa...

heia!! du e så døkti!! det ska seies no at EG kjøpte meg strikkepinna ihelga. sånn at e ha faktisk bynt å strekk sokka!! menne...det e jo ett lite problem..nemlig hælan..*kremt* kan hend det ende opp med fotposa istede:P så om du kan send den mailen til meg, sånn at tellogme EG forstår kordan man strekka hæl, så hadde det vært SNILLT!
og foressten..de pinnan e kjøpte..de va av bambus..sånn at de ikek glir av, og det va smart du gitt!:D hihi
Klemma

MayM sa...

Du verden så aktiv dame du er mellom jobb og annet. Må si du nesten tar pusten i fra meg med all sokkestrikkinga. Sjalet ble jo kjempeflott. Gleder meg til å følge utviklingen av det nye sjalet også. Husk bare å ta en pust i bakken også da så du får hentet litt krefter. En trenger det også :)

Monicas sa...

klar nesten ikke å heng med i svengan....fader ka du styra på:).sååå mye fint du har laget..vakkert det englesjalet sinn fargesetting- skjønner at tankene dine er helt andre steder, men det er jo ganske normalt i den situasjonen..ha en flott dag videre

Aileen sa...

Her var det masse fine ting,har prøvd meg på englemasker fleire gonger men får det ikkje til,ønsker deg ein fortsatt fin dag:)

Tovepia sa...

Her var det utrolig mye fint! Synes du er flink som farger garn selv;)
Englemasker burde jeg også prøvd, ser koselig ut;)
Kjolen så virkelig flott ut, gleder meg til å se den ferdig!
Ha en kjempedag videre! Klemmings

Elisabeth sa...

Det ble en veldig fin farge på garnet du farget selv :) Ser at det blir luestrikking nå, men du ligger nå fryktelig godt an med sokkene, så jeg tror du kan bruke tid på noe annet en stund. Kjolen ser kjempefin ut, nesten så jeg synes den er finere enn den jeg har begynt på i samme garn (og forsåvidt ikke strikket på i flere uker nå...) Ta nå bare vare på deg selv framover også..

mono sa...

de banan - du har litt av hvert å gre i, ja! *ler*

Englemaskene i Kauni ble nydelige! =)

mono sa...

*ler*

Jeg forsøkte å skrive Milde banan i forrige innlegg, men det gikk litt for fort her! *fnise*

Elin sa...

Så mange flotte prosjekter du har startet med og ikke minst fått ferdig! Kjempespennende med garnfarging. Det blir nok fint. Jeg har også mange prosjekter på pinnene, men ingen som er ferdige enda. Ha en flott uke!

Pinnepenn sa...

Her skjer det mye! Flotte sokker og sjal. :)

Lene Noteng sa...

Du er jaggu effektiv! :) Flotte sjal og sokker.

Den kjolen var absolutt nyyydelig! Lurer på om ikke jeg også må se innom Husfliden en dag for å finne det mønsteret. ;) Vet om ei snuppe eller to som ville likt en sånn kjole.

Tino sa...

Her var det mye nytt og fint, og nok prosjekter fremover også! Forstår godt at tankene dine er andre steder. Blir nok ekstra tøft når avstanden er så stor.
Ønsker deg en fin uke :)

Elisabeths kreative hjørne sa...

Jeg blir helt stum!!Så produktiv og så mye fint! Nydelig englemaskesjal og kjempefin kjole!!

Greta sa...

Hei vennen. skjønner at du er litt i samme bås som meg. Mange prosjekter på gang.
Ikkje bare strikke prosjekter med men farging også.
Det blir ein flott julekjole til vesla det der. Likte det mønsteret ja.
Skjønner ikkje att du rekk alle desse alngene og slikt. Har nok med alt det eg strikker alikevel eg.Men eg er vel litt treg av meg.
Ha ei stråalndes frihelg

Monai sa...

Så mye fint du har laget.Ønsker deg en riktig god helg.