09.09.2009

Valgets kval - eller Wollmeiseluksus:-)

Jeg skal starte på et Ulmus-sjal etterhvert (må bare få litt annet rusk av pinnene først) - og i den forbindelse måtte jeg finne fram alle mine deilige Wollmeisehesper. Har "lainet" dem opp på kjøkkenbordet, og tatt bilder i søkk og kav...
Her er fra venstre: Zenzi, Löwenzahn, Schwartz, Digitessa, Am Kalten Polar, Safran, Frosch og Moses. I tillegg sees et ferdig oppnøstet Birkenrinde.
Jeg klarer ikke helt å velge hvilke to jeg skal bruke til sjalet, og ber om hjelp fra blogg- og forumvenner... Har prøvd å fotografere to og to alternativer for lettere å se... Mulig jeg har oversett noen åpenbare alternativer, men hva har man bloggvenner for?
Safran og Frosch er superwash, og litt mer løpemeter pr. 100 gram. Vet ikke om det da går an å bruke sammen med Twinhespene?
Disse to fikk jeg i posten i går, og måtte bare vise dem fram sammen. Jeg føler ikke at disse er et godt alternativ, mest fordi jeg egentlig ikke er noe blått-menneske...
Men mulig jeg tar feil - kanskje den flotte Löwenzanh gjør det kalde Am Kalten Polar mindre kaldt?
Dette er vel egentlig meg... Men allikevel følte jeg at dette ble litt kjedelig - hva synes dere?
Litt for mye høst?
Blått og gult er jo "riktig" når en tenker helhet i farger, og står overfor hverandre i fargesirkelen. Men følte heller ikke noe særlig for det...
Dette ble veldig grønt - men det tiltalte meg også...
Men vil jeg ha et grønt vår-sjal?
Hva med dette dere? Sånn helt ærlig... kan dette bli spennende?
Har en følelse at det kan bli fint, men er samtidig litt redd for at det blir for rotete?
Er litt feig...tror jeg :-P
Vet ikke helt hva jeg mener om disse to sammen?
Det ser jo ikke rett ut?
Eller er jeg bare feig igjen?
Denne kombinasjonen fikk jeg god følelse for:-)
Men tror nok at sjalet blir for mørkt... eller?
Her er alle på nytt igjen...
Litt mer rotete lagt, kanskje andre alternativer dukker opp da...
Det skal sies at jeg venter ytterligere 3 hesper i posten, men hadde ikke tålmodighet til å vente. Det er 2 stk Olio ettellerannet (olivengulgrønn) og 1 hespe Lavendel...
Eksperter...hjelp meg!!!

26 kommentarer:

Habitata sa...

Den mørkeste kombinasjonen, nest nederste bilde. DEN likte jeg. Tror det hadde blitt et lekkert høst/vintersjal! Ble reint misunnelig på deg og de nydelige hespene....

Monicas sa...

takk for hilsen-...alltid så koselig....ikke bra å misunne, men de garnene,,,,,sukk sukk.....æ så ælske blått....å den sammenblandinga i rødtoner....høstfargan likte æ.....skjønna du lir valgets kval..men ta med dæ hæspan, så får du nykokt kaffe og vaniljeknuta fra mæ.....ka tru ka arti det ha vært-....klem fra nord.....

LivM sa...

Ja her var det mye å velge i . Jeg tror jeg ville satse på to hesper som tar igjen de samme fargene. Da har du jo både to i blått, to i brunt og to i grønt. Sikkert flere også men det var de jeg la mest merke til.

iris sa...

Vil bare si at du er heldig som har så mange valg. Og at jeg kjenner meg veldig igjen i det dilemmaet der.
Du finner nok ut av det.
Og no må jeg tørke meg rundt munnen, for jeg sikler

Helen Brekke sa...

Eg veit ikkje, men for all del send gjerne dei to siste nøstene du har kjøpt til meg:D

hisae sa...

Ja dette er vanskelig, litt farger i samme fargetoner ellers blir det rotete.
Men bare synet av disse flotte nøstene kan jo ta pusten fra meg, de er jo så lekre

Aileen`s strikkekrok sa...

Åååå så mykje fint garn du har,blir heilt misunnelig eg;)eg ville nok valgt blått til sjalet men så er jo eg et blått menneske da:)ønsker deg ein fin dag vidare:)

Wenche/chawo sa...

Her var det mye flott å velge mellom,men tror jeg hadde valgt den mørkeste kombinasjonen på nest nederste bilde.

Tovepia sa...

Så lenge du ikke er blå, går jeg for det nest nederste, sort med tilbehør. Det blir lekkert!
Kos deg videre, så får vi vel høre hvilket det ble;)
Her bøtter det ned så mye at det ser ut som snø:(
Klem fra meg;)

bodil sa...

Hei.Tusen takk for veldig hyggelige komentarer på bloggen min.Å så mange nydelige farger.Forstår godt att du ikke kan besteme deg.For det er jo så mange fine farger.Jeg synes den nederste og tredje nederst er fint.Men det er jo min smak.Kommer meg ikke inn på Projo det står att det må godkjennelse fra administrator.Va heter garnet som du bruker å farge selv.Ha en riktig fin Onsdag Klem fra Bodil

månestråle sa...

Jeg tror jeg ville valgt digitessa og moses...

Pinnepenn sa...

Jeg stemmer for den første kombinasjonen. Blir spennende å se hva vet blir til, det er jo mange gode alternativer her. Så mye vakkert garn!

hobbyvenn sa...

Alternativ 2 og 5 likte jeg best. Mange flotte farger du har fått i allefall. Og duverden så langt du har kommet i 52galskapen. Er bare ferdig med par 17 jeg...

Tino sa...

Så nydelige farger! Vet ikke helt hvilke råd jeg skal komme med. Men er det til deg, så kler vel du varme farger best? En eller annen kombinasjon med orange? Har en vennine som er mørk med brune øyne og hun er så flott i orange. Selv ser jeg syk ut i den fargen;)
Lykke til med valget, ha en fin kveld :)

Elin sa...

Du har altfor mye garn å velge mellom;-) Jeg er veldig glad i blått, så jeg likte veldig godt det første alternativet. Kanskje jeg ville byttet ut det grønne med et i en rødlilla nyanse? Ellers likte jeg det sorte med fargesjattering til. Lykke til med garnvalget! P.S. Sjalet er flott!

Muffin sa...

Jeg ville hatt den blå/grønne.

Egentlig ville jeg hatt alt :)

Kos deg masse med garnet ditt, uansett hva du velger. Alt kler den smukke, vet du!

hobbystua sa...

Åååå,,så lekkert garn i nydelige farger.Her har du mange fargekombinasjoner å bruke.Jeg må si at bilde nr 2 og 5 er flotte farger(ja alt):-)))

Rigmor sa...

Enig med deg i at den mørkeste kombinasjonen ga en god følelse...

dorthe sa...

det er kjempe mye fint garn og fargerne er jo kjempefine.. kan forstå det ikke er lett å bestemme seg... Håper du blir fornøyd iallefall. Ha en riktig fin dag:)

Lene Noteng sa...

Den siste kombinasjonen likte jeg best. Men så er jeg glad i svart, brunt, hvitt...

Herlig med så masse garn!!! Og for noen herlige farger!!!

allium sa...

Safran og digitessa var min første tanke da jeg så bildet av alt garnet.

Eller Zenzi og digitessa, men da bør du nok bruke digitessa til kanten.

bodil sa...

Hei igjen.Du lurte på om avleggeren om bilde neders var en annen avlegger.Jeg sådde to steiner i Juni kom opp bare den ene.Den som det er bilde av.Hvis du går tilbake på bloggen min den 26 Juni og 20 Juli så ser du hvordan det har gått med den.Hvis du har lyst så kan jeg sende deg noen appelsinsteiner av treet så kan du prøve å så det.Ha en riktig fin Torsdagskveld.Bodil

Elins Strikkeri sa...

Åååå så mykje flott garn, veit ikkje kva farger eg hadde valg!! Så det er ikkje mykje hjelp å få frå denne kanten, synest dei var så flotte alle sammen:)

snorkfrøken sa...

% eller 7 hadde blitt ett av mine valg. Nydelig garn og farger så jeg skjønner du vakler.. Det blir spennende å se når du er ferdig. Ha ei flott hælg:)

Brit sa...

Herre for en godteributikk av garn du presenterer!! Man kan jo bli grønn av misunnelse!! Skulle jeg valgt hadde det nok blitt akkurat grønne fordi jeg akurat nå er inni en grønn periode. Men kanskje lurt å velge en mer nøytral farge hvis man skal bruke det til ulike klesplagg. Gleder meg til å se dit valg og ditt produkt Du er jo en racer med disse pinnene så jeg regner med vi får se sjalet snart!!

Greta sa...

oisann for ett luxus problem. Det må vere ganske kjekt å spennde å bestille garn i posten. Eg er litt sånn treg av emg der. Må kjenne å sjå på garnet før eg kjøper det. da er det nok mye garn eg ikkje får prøvd. Men , men.
Eg like både at det skal vere stilfult elelr så kontraster. Så enten det siste alternativet med svart på nest nederste bilde. eller så ville eg gåt for svart og ornge. Det trur eg blir elkekrt om det passer emd mønsteret.
Du ligg vel å sover nå, men kos deg i helga. Klem