04.03.2010

Lang oppdatering med nytt hus og nytt garn + litt annet også!

Ja, så er det offisielt da...
Jeg flytter nordover til sommeren, og mens jeg var på vinterferie hos Hanna (min venninne) falt anledningen seg slik at jeg også kjøpte hus. Huset ligger på Reipå, til og med i samme veien som jeg bodde før. Jeg kaller det nytt hus, men det er et litt gammelt hus. Oppusset på 90-tallet, med litt rosa vegger og sånne uhyrligheter, men det er jo greit å forandre på på. Og litt annet småpusk på ordnes, bl.a må badet pusses opp.
Men huset er tett og varmt, i følge rykter og ellers prospektet.


Broren min måtte også være med å kikke litt - og han er jo som kjent litt av en linselus...hihi:-)
Neida, tulla bare!

Min venninne Hanna fikk ei engelsk oppskrift hos meg da jeg var der, nemlig Little Colonnade. Samt et hespe Wollmeise 100 % superwash.
Og her er resultatet - bildet er tatt med mobilen og gjengir ikke fargene helt rettferdig. Men hun var så fornøyd, så hun har i etterkant bedt meg om å få tak i mer sånn luksusgarn:-)
Ja, jeg har handlet litt Wollmeise de siste ukene. Og her er de siste skattene:
Schwartz, Türkis, Mörchen, Lavendel, Old Blue Jeans, Die Auster og Campari Piccolo.
Mörchen (gulrot)
Die Auster

Her er Neptun, Lavendel og Rosenrot, samt 6 nøster fra Mor og Malsen i Shetland Supersoft.
Og så har jeg handlet to hesper fra Drachenwolle, samt 3 Mini Mochi og 2 hesper fra Lornas Laces (sokkegarn)
Litt diverse bomullsgarn har også blitt med hjem. Mest Tuva fra Europris.
I Hobbybok-alongen på Projo har jeg for mars valgt å strikke en genser til Ingrid. Den har jeg funnet i et Mini Duett-hefte fra Sandnes som jeg kjøpte en gang før jul.
Garnet jeg skal bruke er Wollmeise i to rødfarger, samt noen nøster Eddagarn til mønsterfarge. Det gule er i babyull.

31 kommentarer:

LivM sa...

Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, men nå har du vel snart nok garn. Nei, det var sikkert dumt å si!!! Men jeg skjønner deg så godt. Det er så mye lekkert garn der ute at en stadig blir fristet. Her blir det nok mange flotte prosjekt i tida som kommer. Gratulerer med nytt hus. Det blir jo spennende for deg å flytte hjem igjen!

Elins Strikkeri sa...

Grattis med nytt hus!! Og så heldig du er som har fått tak i så masse flott garn ! Har ikkje fått tak i woolmeise garnet enno eg. Er spent på å sjå alle dei flotte produkta du kjem til å trylle fram av det!! Ha ein fin kveld:=)

Wenche/chawo sa...

Gratulerer så mye med nytt hus.Og du verden så mye flott garn da.Her er det bare å starte strikkingen.Ha en flott dag.

dorthe sa...

Herlighet.......så mye garn:):) Du må få litt gang i strikkepinnene nå. herlige farger:) Gratulere med nytt hus da:) Ha en riktig fin strikkedag:)

roterommet sa...

Grattis med hus. Dæven så mye deilig wollmeise.

MayM sa...

Gratulerer med nytt hus i hjemlige omgivelser. Vi kommer til å savne deg her sør, men det går vel å komme på strikketreff allikevel ! Så mye flott garn både nyinnkjøpt og arvet. Nå har du mye å strikke av i lang tid.

Linda sa...

Gratiss med nytt hus. Og so masse fint garn.

Greta sa...

Hei du skjønne dame i øst eller skal eg sei i Nord.
Gratulere med nytt hus. Nytt for deg i alle fall.
Du bør kanskje gjøre noe med dei rosa veggene, ja. Ser virkelig fint ut da
Klart broren din må få vere emd på bildet når han er med å ser på huset. skulle bare mangle. Har jo ikkje bevis for at han har vore der viss ikkje. du kan vel ikkje bevise at du sjølv har vore der heller. hm hihi.

Nydelig sjal. Engelske oppskrifter er som eg før har tøte om, heilt ubrukelige. hihi. I alle fall når vilje til å forstå dem, ikkje er tilstede.

Så masse lekkert spennde garn. Tuva bommulsgarn og babyullen er det einaste eg har vore borte i av desse garna.
Dei ser lekkre ut, må innrømme det. Blir nok vasse vakkert av det her. Flyttelasset ditt nordover blir vel overfylt av garn, men det er vel garn å få kjøpt der nord også :)
Fin genser du skal strikke i mars. Ingrid vil nok like den.

Gleder emg til vi får sjå bilde av huset inni eg. da må vi få sjå før og etter bilder, sant?

Frisøren min er Bergenser faktsik, ho som eg likar altså. Og det var faktsik 6 månader siden siste eg klipte meg, så det var igrunn på tide, ja.

Ha ein strålandes dag,kveld, natt uke videre mn venn.

Stor klem fra ho som no er på gang ute av hiet att.

Linda sa...

Heisann igjenn. Ville innom facebook, men der var du ikkje lenger. Eg lurte på kva du gjer når du handlar wollmeise. Bestiller du eit og eit nøste eller fleire i lag. Når eg bestiller 2 eller fleire på ein ordre så får eg den forbanna tollen oppattepå. Kva gjer du? For du har ikkje vore på tur endå vel.

sjante sa...

Gratulere med nytt hus, blir spennende da:-)
Masse nydelig garn også, heldige du;-)
Blir flott genser

hobbyvenn sa...

Gratulerer med nytt hus! Blir spennende å flytte tilbake vil jeg tro. Skulle det mot formodning bli trekkfullt i huset så kan du jo isolere med litt garn. Veldig mye fristende garn du har kjøpt deg hvertfall... Genseren du skal strikke minner bittelitt om den jeg skal strikke til minstejenta i alongen. Men min skal strikkes i tykkere garn...

ANNE sa...

Gratulere me huskjøp!
Å såååååå mykkje wollmeise....... sikle sikle...... :o/
E ha no ikkje prøva me på å kjøp wollmeise endå.....veit egentli ikkje ka e sku ha bruka da t.....
E du bynnt å pakk??
Gode :o)

Stubbetufsa sa...

Huset ser flott ut! Gratulerer!
Kvist, tilbygg og veranda, og det allerede før oppussing!
Velkommen nordover!

gyldenkron sa...

Gratulerer så mye med nytt hus. Det så kjempekoselig ut. Tenker du får mange gode opplevelser i det huset. Tenk å sitte på altanen med et glass rødvin, strikketøy og sola.
Og alt det fine garnet ditt, jeg formelig slever her jeg sitter ;)

Tino sa...

Gratulerer så mye med nytt hus!
Og så mye flott garn du har kjøpt, blir spennende å se hva du tryller frem av det.
Klem Tino

Anonym sa...

Hei.Så koselig da.Skal det bli Norlening av deg igjen.Kjempe fint hus..Så mye fint garn.Regner med det kommer mye fint ut av det dær.Nydelige farger.Ha en kjempe fin Torsdagskveld.Klem fra Bodil.♥♥

Linda sa...

http://www.etsy.com/shop/SaffronDyeworks Her finn su saffron. Kostar vel litt peng dette garnet og ja. Wollmeise er nesten vorte ein besettelse på fredagar. Må ha det ein får tak i. No har ho hatt oppdatering i 16 tida om laurdagane og, men då har ikkje eg handla. Eg manglar ein farge so skal eg byrja på babyteppet til "med pinner". Spice market er den eg manglar, men eg får prøve att i morgon tidleg. Har du sletta facebooken din?

Aileen`s strikkekrok sa...

Gratulerer med nytt hus:)og alt det nydelige garnet da!!!himmel og hav så heldig du er:)

Elin sa...

Å, så koselig hus du har kjøpt! Huset vårt er også rødt og jeg kommer ikke til å skifte farge:-) Varmepumpe er det også, ser jeg. Det kan komme godt med, med alle kuldegradene vi har her. Du slette tid så mye fint garn du har kjøpt! Her er det også blitt noen meiser etterhvert, men jeg har ikke klart å få tak i lavendel og old blue jeans enda. Genseren til lillejenta kommer til å bli kjempefin i det garnet. Håper dere kommer til å trives med å komme tilbake til Meløy:-)

Ati. sa...

Sånn et koselig hus! Varmepompe er der også, det er bra. Litt kaldere er det kanskje enn i Oslo? Fint at du har funnet noe i et omrade du er kjent fra før. Og for et garn kjøp. Herlige farger. Gleder meg å se hva du strikker av det :)

Marit Johanne sa...

Gratulerer med nytt hus! Men trist at du flytter fra oss her i Sarpsborg da....
Men selv om vi ikke bor så langt fra hverandre er det jo mest her i bloggland vi har kontakt, så her vil vi jo fortsatt ha kontakt.
Og så masse nydelig garn :)

hobbystua sa...

Hei Bittami. Må si jeg ble en smule paff nå av å lese at du flytter fra Sarpsborg,men du vil vel tilbake til ditt hjemsted og det er forståelig. Så må få gratulere deg med huset og alt det flotte garnet du har kjøpt deg.Kjenner jeg deg rett så blir det masse fint du skal strikke.
Ha en riktig fin helg:))

Torunn sa...

Gratulera med hus!! Så spennande!! Flott sjal veninna di har strikka! Oi, no har du mykje garn!! Har aldri prøvd woolmeise, eg... Men satsar på å kjøpe når garnlageret mitt er redusert ein del... ;) Ha ei fin helg!

Vigleik sa...

Grattis mæ huskjøpet... Da bi no godt å ha dg litt nærmere enn da du e idag.. Hehe;) Meget fine bilder.

Emme sa...

Oj så masse flott garn og så hyggelig hus du har kjøpt! Masse fint på pinnene fremover tenker jeg og helt sikkert spenning nå som du skal flytte nordover igjen :)

Elisabeth sa...

Nå kan jeg offisielt ønske deg velkommen nordover igjen og samtidig gratulere deg med nytt hus!

wims sa...

Her var det mange herligheter av både hus og garn. Godt fu får deg et nytt stort fint hus til alle de nydelige meisene dine. huset ser herlig og akkurat passe stort. Og meisen da...Den er som vanlig bare til å dåne av :O)

Flittige hender - Varme føtter sa...

Gratulerer med nytt hus! Det ser koselig ut hos deg. Også sååååå mye flott garn da, ble nesten satt ut her jeg sitter. Gleder meg til å se hva du strikker av dette.

Pinnepenn sa...

Gratulerer så mye med nytt hjem! Guri så mye fint garn. :)

Rigmor sa...

Huset ser så koselig ut, kommer til å savne deg når du flytter nordover.

Hannesol sa...

Gratulerer med nytt hus - det ser kjempekoselig ut. Masse lekkert garn du har fått deg, gleder meg til å se hva du tryller fram av det - det blir helt sikkert noe flott! :) Ser du har Lorna Lace, det minte meg på at jeg har 2 hespler i regnbue som jeg ennå ikke har hatt hjerte eller funnet "fint" nok mønster til å bruke. Skal bli spennendes å se hva du bruker ditt til :D