08.04.2010

Vond nakke, men litt strikking allikevel:-)

Ja, først vil jeg bare fortelle at alt det dere får se her, er ikke sånt som jeg gjort i det siste. I alle fall ikke alt av det.
Jeg har nemlig hatt en nakke som ikke ville samarbeide med hendene mine, og hele påsken har gått med til å holde hendene i ro. Har ikke tålt noe særlig av hverken hekling eller strikking, ei heller annet arbeid. Men jeg får jo ganske enkelt mark av å sitte med hendene i fanget, så jeg har lurt meg til noen ganger. Har støtt med opp med puter som armene og nakke har hvilt på, og forsøkt å få til noen masker. Mye ble det ikke.

Men nå er jeg mye bedre, takket være ei flott jente av en fysioterapeut:-) Og sikkert også fordi jeg har vært delvis flinkt til å holde meg i ro... :-P

Ovenfor ser dere et "keiserteppe" av noen lapper:-) Ei venninne av meg i nord har fått en gutt - tatt med keisersnitt. Og jeg fant ideen til et lappeteppe i et Sandneshefte. Jeg har strikket 20 ganske store lapper i Fritidsgarn, og disse skal syes sammen med kontrasttråd, slik at stingene vises. Og så skal det toves - og pyntes litt på med enkle sting i noen av lappene etterpå.

Jeg har strikket de fleste av lappene før påske, kun de fire siste ble ferdig forledendag.
På Hobbyboden har noen av jentene klart å lure meg til å starte opp med Olive av Helga Isager. Jeg har valgt å strikke den i Wollmeise (ikke noen bombe akkurat), og fargene jeg har valgt er Mörchen som bunnfarge, samt Tant Grön, Tant Brun und Tant Gredelin som kontrastfarge. Mörchen er en sprek orangefarge, men jeg tror jeg kommer til å trives godt med den:-)
I Wollmeisebutikken traff jeg på Anne, som står bak noen flotte sjal/skjerf en kan får kjøpt mønster til. Hun heter Arlenes World of Lace på Ravelry (ArlenesLace), og ta gjerne en titt på hennes design. En kjempekoselig dame forresten, og da jeg bestilte dette mønstre hos henne, husket hun at vi hadde vært der for et par uker siden.

Mønsteret heter Not A Drop. Jeg er såvidt kommet i gang, og jeg har valgt å strikke det i Happy Birthday Kristina i Wollmeise Twin. Historien bak navnet på garnet fikk jeg høre når jeg var i Pfaffenhofen, men det kan jeg fortelle en annen gang:-)

Dette skjerfet blir nok et bidrag i 10 Shawls for 2010 på Ravelry.
Denne kluten har faktisk ligget halvferdig i over et år, men i påsken når jeg hadde det som verst, klarte jeg faktisk å gjøre denne ferdig:-) Det var et lett strikketøy, både å holde og å strikke på:-)
Strikket i Tuva fra Europris.
Og så folkens; jeg har lært meg å pjone:-) Det vil si, det er datteren til Pillen som har lært meg det. Hun var jo også med til Pfaffenhofen, og søndagen i Wollmeisebutikken lærte hun meg både teknikken og utformingen.

Tusen takk, Julie:-)
Hun er 13 år, og driver på med en del hekling, og har også egen Ravelryidentitet.
Der heten hun Lulen96 - besøk henne gjerne:-)
Ett par til er pjonet. Og de er blitt ferdige, men jeg orket ikke ta nytt bilde av dem. Begge parene er pjonet i Simba fra Europris, et ganske tykt ullgarn som egner seg fint til dette.
De grønne vottene er nok til Marcus, mens de rosa er til meg...tror jeg:-) Hvis ingen andre legger inn ønske om dem da...

Jeg har heller ikke klart å vært så mye ved pc'en i påsken, og har dermed ikke fått besøkt bloggvennene mine. Håper jeg får gjort mer av det nå:-) Om nakken holder seg bedre da, jeg har fremdeles vondt, men klarer meg nå for det meste uten smertestillende. Og jeg fortsetter med fysio...

19 kommentarer:

Anita K sa...

Ååååå masse god bedring til deg! Du må holde deg litt mer i ro vettu, og ikke strikke deg fordærva :)

Vibekes lille grønne sa...

Så mye fint det var her, sikker på at du holder deg nok i ro? ;-)

Olive'n kommer til å bli kjempetøff! Blir spennende å se videre!

Jeg går også og "sikler" litt på Not a drop det er kjempefint, men ser litt avansert ut? Kom gjerne med historien!

Fortsatt god bedring med nakken! :)

LivM sa...

Håper virkelig at du er på bedringens vei nå. her var det jo mange flotte prosjekt. LLykke til. Arlene som du nevner er henne jeg strikket test for. Husker du dette http://livs.hobbyblog.net/?p=1653 ?

dorthe sa...

Her er det jo mase fint:) Håper du blir fort bedre i nakken. Ikke moro og vente med strikking og absolut ikke moro og sitte med henderne i fanget.

Brit sa...

Å tragisk å være ondt i skuldre når man er en strikker!!! Og særlig med wollemeise lageret ditt:)
Håper skuldren har ordnet seg til det perfektet og at pinnen igjen kan løpe avgårde for deg:)

Tovepia sa...

Jeg har selv vært mye plaget med nakke, men går jevnt til fysio en gang i måneden...det holder nakken i sjakk, tør ikke slutte;) Ikke godt å ha vondt der!
Nydelig teppe, det gleder jeg meg til å se ferdig tovet!
Ta vare på deg selv og nakken!
Klemmer fra meg;)

Linda sa...

Ååh det er ikkje godt med nakkevondt. Men eg trur me har det av og til slik me som driv og strikkar so masse. Men me må vel lide for noko av det me likar best. Likevel så må du ha god betring.

Greta sa...

Hei skjønna. Er komen til Tønsberg no. Lader opp til tirsdag hihi.
Ver no forsiktig og ikkje overdriv med strikking eller pioning eelelr hekling.
ser fine ut dei piona vottene, og det blir spennde med babyteppt. Skulle skrive mer, men vi får ta det att når v treffes. Stor klem

Anonym sa...

Hei.Så mye fint.Har ikke ord.Du er kjempe flink.Men du må ta det med ro så det ikke blir kritisk.Men jeg fåstår deg.Hadde senebetenelse selv for en stund siden.Men klarte ikke å hålde meg unna håndarbeid.Ja nå er våren hær.Deilig.På med lavsko og ut i våren.Ha en riktig fin Torsdagskveld.Klem fra Bodil..

Elin sa...

Å ha vondt i nakken er ikke noe særlig, det kan jeg skrive under på! Håper du får god behandling og klarer å holde deg i ro, selv om det ikke er så enkelt. Så mye finr du holder på å lage! Pjoning har jeg også lyst til å lære meg en dag. Ha masse god bedring:-)

Jorunn sa...

Mye fint du hadde å vise fram da!
Og god bedring med nakken...

Pillen sa...

Jøsses TO par pjonede votter! Dette skal jeg vise Julie - da blir hun nok glad. Syns du har fått gjort masse til tross for nakkevondt *blåse på*

Spent på å høre historien bak "Happy bithday Kristina" - mener å ha snappet opp at det er ei som heter Kristina som jobber der? Uten at jeg er helt sikker.

Ha en flott helg!

Elisabeth sa...

Så mye fint! Olive ser spennende ut i fargene du har valgt, og pjonede votter blir jo lekkert. Kan grunnteknikken i pjoning, men vet ikke om jeg får formet det til en vott :)

God bedring og god helg!

Stubbetufsa sa...

Kjære deg!
Vond nakke er ikke noe å skryte av! Huff og huff!
Nei, vi har ikke noe særlig snebart her, men sånt kommer plutselig! Jeg gleder meg med småplantene som jeg har priklet...
Klem og god bedring til deg!

hobbyvenn sa...

Så masse spennende du lager. Pass nå bare på å ikke overdrive, med vond nakke... Fortsatt god bedring, og lykke til med alt du holder på med. God helg!

Marit Johanne sa...

Håper det går bedre med nakken din, skjønner godt at det er vanskelig å holde fingrene unna strikkepinnene. Og så spennende med pjona votter!
Det ligger en award til deg på bloggen min.
Ønsker deg god bedring og håper du kan kose deg ute i det nydelige vårværet!

Muffin sa...

Ja, ikke sant. Når man har fått tak i masse herlig garn, så setter altså nakken en stopper for strikkingen. Håper du snart blir bra!

sjante sa...

Go bedring te dæ:-)
Masse fint som du har laga, pjoning DET kunne æ å tenkt mæ å lære.

Anonym sa...

hvorfor ikke:)